Roadtrip

Förra veckan hämtade vi ut vår vapendragare – bilen – för att ge oss iväg på en liten roadtrip. Det är andra gången som vi hyr bil och jag måste säga att jag älskade denna bil! Det fanns dock något som jag inte älskade med den och det var att den var så sjukt jäkla trög i omkörningar. Att försöka köra om på fyran var bara att glömma. Trots plattan i mattan kunde jag se hur snigeln körde om mig på insidan. Men överlag så är vi nöjda med bilen.

Första stoppet på vår roadtrip blev Linköping där vi mötte upp mamma. Målet med Linköping var att besöka Astrid Lindgrens värld. Ett sjukt välorganiserat ställe! Det var som att åka på en Finlandsfärja. Vi blev guidade hela vägen fram till vår parkeringsplats. Till och med där stod det en tjej som talade om hur långt fram vi skulle ställa oss. I mitt tycke vinkade hon fram oss lite väl långt tur att smaken är som baken – delad.

Min förväntningarna gällande parken var inte direkt skyhöga men jag måste erkänna att jag än en gång blev positivt överraskad. Trots att det kryllade av barn, ja jag vet det är en park för barn, kändes det inte som en park för barn. Utan verkligen mer som en park för hela familjen. Kan nog bli ett besök till när Winston är lite större. Nu var han egentligen alldeles för liten men han verkade tycka det var kul att titta på allt som hände runt omkring honom. Och det var ju en hel del. Alla Astrid Lindgrens figurer finns, Emil, Pippi, Madicken, Ronja m.fl.

Efter ca 4 timmar inne på området var han helt slut och vi var också rätt nöjda så vi tog oss sakteliga mot utgången. Vi hann knappt knäppa fast honom i barnstolen innan han slocknade. Lilla killen! Hade jag inte kört hade jag gjort exakt samma sak.

Efter besöket på Astrid Lindgrens värld, innan vi åkte tillbaka till hotellet, gjorde vi ett litet pitstop på Cloetta. Så nu har vi godis för ett helt år. Någon som vill ha? Bara att hojta till! Var ju inte riktigt meningen att köpa så jäkla mycket men nu har vi massa godis. Tur att Winston snart ska ha sitt 1-års kalas så vi kan bli av med lite. Och nej nu menar jag inte att barnen ska äta upp det utan barnens päron eller våra familjer och vänner.

Väl tillbaka i Linköping var det dags att ge sig ut på stan för att hitta en restaurang att äta på. Kan lova att vi hittade den perfekta – New York Legends. Mer barnvänligt ställe får man nog leta efter. Absolut inga problem att komma in med barnvagn, första frågan som ställdes var om vi behövde en barnstol, Winstons burkmat värmdes och serverades åter fint upplagt, tappade Winston sin sked kom de på två röda och plockade upp skeden och frågade om vi ville ha en ny. Mer än nöjda! Så där blev det middag båda kvällarna.

Efter tre dagar i Linköping var det dags igen att hoppa in i vår vapendragare och styra kosan vidare mot Karlstad och mina hemtrakter. Här blev det en massa mys med familjen då jag har hela tjocka släkten i Karlstad. Eller ja tjocka släkten var nog att ta i då min släkt inte är direkt stor. Skulle kunna säga att den är pytte pytteliten.

Direkt när vi landat i Karlstad drog vi hem till brorsan för att hänga lite och framför allt pussa lite på Elsapälsa, min lilla rottistjej som numera bor hemma hos brorsan och hans tjej, innan vi än en gång tog vår vapendragare för att åka hem till mamma där vi skulle spendera två nätter. Dessa två dagar ute hos mamma bjöd både på grillade hamburgare och en mindre kräftskiva.

Efter två dagar hos mamma var det nu än en gång dags för vår vapendragare att ta oss till nästa stopp. Detta lilla stop skulle ta oss ut till pappa och hans fru Jeanette.

På väg tillbaka hem mot Stockholm tog vi vägen om Västerås för att besöka Winstons gammelmorbror och hans man.

Summa summarum var det en helt underbar vecka med sol, bad, i vår familj var det endast Winston som var tuff nog att bada, en massa god mat och en massa härliga skratt med familjen. Stunder som dessa önskar jag att vi bodde närmare varandra. Inte direkt jättelångt mellan Stockholm och Karlstad men det gör att vi inte ses lika ofta som jag skulle vilja. Speciellt nu när vi har Winston känns det ännu viktigare att ha en nära relation till min familj. Jag vill ju att han ska få en jättenära relation till sin mormor och morfar samt världens bästa morbror aka hans gudfar.